De Overijssel DagboekenInleiding OverijsselOverijssel is een met een 12 provincies met Holland. Dit grenst aan de provincies Drenthe, Friesland, Flevoland, Gelderland en dit buurland Duitsland. Een hoofdstad over Overijssel kan zijn Zwolle. Overijssel is dit wordt ook wel een “Achtertuin met Holland” genoemd, want dit bezit ons omvangrijke hoeveelheid met milieu.

Jouw kan Overijssel onderverdelen in 3 delen: De kop over Overijssel, Salland en Twente.

Iedere regio bezit zijn eigen uiterlijk. In de kop van Overijssel tref je veel water (meren) met, Salland bezit heuvels betreffende heel wat weilanden en in Twente zie je veel bossen. Kortom in Overijssel is veel te ontdekken!!

Geschiedenis betreffende OverijsselDe 1e lieden die het gebied Overijssel bezochten, hadden geen vaste woonplaats. Ze leefden indien zwervers en waren compleet afhankelijk van de milieu. Ze leefden aangaande de jacht, een visvangst en het verzamelen aangaande wilde vruchten, wortels en noten.Ingeval werktuig gebruikten zij vuurstenen. Die vuurstenen bestaan in grote aantallen in de vloer tot uw beschikking. Om 2500 vanwege Christus begon de mens ons persoonlijk plaats te uitkijken. Een eerste landbouwers kozen een zandgronden met Twente en plaatsen langs de Vecht en Regge teneinde te wonen. Pas in de vroege Middeleeuwen gingen een mensen in een IJsselstreek wonen. Uit deze tijd zijn verder heel wat werktuigen en gebruiksvoorwerpen met aardewerk gevonden. Tot een vijftiende eeuw werd Overijssel nog Oversticht genoemd. Het Sticht is ons antieke benaming wegens Utrecht, een bisschopsstad, die tot in de dertiende eeuw macht uitoefende over een groot gebied. Later kreeg dit gebied een naam Overijssel, die benaming was bedacht door een personen in dit westen welke spraken over het gebied met een overzijde aangaande de IJssel.

In de tijd over Willem I kwam daar in Overijssel meer aandacht vanwege handel en nijverheid (metaal en textiel). Terwijl Willem I aan de macht kan zijn (1835)geraken er belangrijke verkeersverbindingen geschapen. Zo ontvangt Zwolle verbinding met een IJssel en zo ook verbinding betreffende de Zuiderzee.Omdat er meer industrie komt, horen te er verdere wegen en waterwegen geschapen worden.In Twente kan zijn daar heel wat textielindustrie, Twente verandert van ons boerengebied tot een vlug groeiend industriegebied.Naast de aanleg van een Overijsselse kanalen komt er om 1864 de 1e spoorwegverbinding.

In de twintigste eeuw volgen een ontwikkelingen mekaar sneller. Op een steden groeien en daar worden verdere wegen aangelegd, waaronder zelfs ons autobaan. De sterke bevolkingstoename zorgt daar vanwege het antieke boerderijen verdwijnen en nieuwbouwwijken verschijnen. Meteen heeft Overijssel verschillende Vacatures Den Haag omvangrijke steden met totaal 5.084.509 inwoners.Kop met OverijsselNoordwest-Overijssel, dit wordt ook wel “de Kop aangaande Overijssel” of “nederland betreffende Vollenhove” genoemd, staat bekend ingeval ons waterland. Een antieke veengebieden over de Wieden en Weerribben vormen een afwisselend waterlandschap dat ook in dit buitenland vertrouwd kan zijn. Dit kan zijn ons prachtig gebied teneinde te stappen, fietsen of te varen. Giethoorn is een bekend plaatsje in de Kop aangaande Overijssel. Giethoorn wordt dit wordt ook wel dit Venetië over Holland genoemd, omdat het vele kanaaltjes en slootjes bezit.

Er zijn ook nog veel boerendorpen zoals: Paaslo, Onna en Steenwijk en de karakteristieke Zuiderzeestadjes Blokzijl, Vollenhove en Zwartsluis.Eerst speelden de IJsselsteden in de provincie Overijssel ons belangrijke rol. Dat waren Kampen, Zwolle en Hasselt die in de zestiende eeuw heel wat te zeggen hadden. Door een goederen die over de IJssel werden vervoerd kregen die steden heel wat macht. Een velen stadsarchieven bevatten veel bewijzen betreffende een grootheid betreffende deze steden. Het staat Parttime Vacatures Zuid Holland te lezen in bewaarde stadsboeken, gildenboeken en kronieken.

TwenteTwente bezit veel geschiedenis. Dit bezit veel platteland, korte steden en omvangrijke loofbossen. Twente is het oostelijke deel over Overijssel. Dit is een opwindende streek met z’n kronkelende beekjes, riviertjes en bossen. Daar zijn in Twente veel Saksische boerderijen (het kan zijn ons type boerderij). Een grondsoort in Twente is zand en ons beetje klei. Enige posten in Twente zijn: Delden, Enschede, Oldenzaal, Almelo, Hengelo, Denekamp en Rijssen.

In dit oosten met Twente stroomt het riviertje een Dinkel.De Dinkel bezit een lengte over 84 kilometer, doch 44 kilometer Vacatures Provincie Zuid Holland ligt in Duitsland. Het kan zijn een zijrivier over een Vecht. Langs de Dinkel zijn mooie loof- en naaldbossen te opmaken en koren- en heidevelden. Aan het ontstaan van een Dinkel is dit een smal riviertje, vervolgens is de Dinkel langzamer breder. Twente is een cruciaal industriegebied. Vacatures Westland Een grootste industrieplaatsen zijn: Enschede, Almelo en Hengelo. In Enschede waren heel wat textielfabrieken. Ten Cate en Gelderman waren bekende namen.Na 1967 bestaan er heel wat textielfabrieken gaan sluiten. Ook niet alleen Overijssel textiel was daar in Twente maar tevens metaalindustrie, denk in Hengelo maar met Stork en Holec, Daarnaast waren er steenfabrieken.

De vlag en het wapen van Overijssel


Een vlag over Overijssel heeft in dit midden ons kleine blauwe golvende balk. Het is dit symbool van de IJssel. Met de boven en een onderkant kan zijn een recht rode balk. Welke loopt niet zeker door tot een blauwe balk doch daar tussen komt alsnog een gele balk. Met allebei de kanten.

Het wapen over Overijssel is ons schild betreffende daarop een rood “klimmende” leeuw. Er achter loopt een golvende lijn (IJssel). Boven dit schild zit een 5 bladerige kroon. Dit wapen is aan twee kanten vastgehouden via 2 klimmende leeuwen betreffende natuurlijke kleur

overijssel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *